Prima alianță ”contra naturii” pafarată la Neamț: PNL-PRORomânia-ALDE-USR

Astăzi s–au pus bazele alianței care va face majoritate în Consiliul Județean Neamț și Consiliul Local al Municipiului Piatra-Neamț: PNL-USR-ProRomânia-ALDE.

În cadrul acestei alianțe, a fost cooptată și o ”soluție imorală”, aici referindu-ne la cei din ALDE, care au fost criticați (la pachet cu PSD) de către cei din PNL și USR. Astăzi, consilerii ALDE sunt buni, nu mai sunt vopsiți în roșu, relatează stiri-neamt.ro.

Publicitate

Președintele USR Neamț, deputatul Iulian Bulai, declara în urmă cu 2 zile că nu va face majoritate cu oamenii care „reprezintă moștenirea lui Gheorghe Ștefan” și „până acum au făcut majorități alături de PSD”.

„Moștenirea lui Gheorghe Ștefan” (adică acei oameni care au condus orașul în perioada lui „Pinalty”) domnul Bulai ar trebui să o găsească la noii parteneri din alianță – PNL. Vorbim despre oameni care au fost puși pe lista PNL la alegerile locale. Și sunt mulți. Ba chiar găsim la PNL (și ALDE) consilierii lui Ștefan care au votat îndatorarea orașului.

Mugurel Cozmanciuc, șeful liberalilor nemțeni a declarat că nu s-au discutat nume sau funcții în cadrul acestei majorități, ci doar proiecte pentru nemțeni. Declarația acestuia este cât se poate de comică, opinia publică știind că negocierile au avut în vedere inclusiv pe cine vor pune director la Piață.

Alianța post-electorală făcute de cele 3 partide (+ ALDE) lasă în opoziție la Piatra-Neamț atât PSD cât și PMP.

Liberalii au declarant că nu vor să colaboreze cu fostul primar Dragoș Chitic, excluzându-l din start de la orice negociere. Este de urmărit dacă liberalii vor exclude și firmele abonate la banii publici din ultimii 5 ani (vezi articol aici) sau respectivele firme vor trece în ”patrimoniul” PNL, continuând să acapareze banii publici ai municipalității.

Publicitate