Primar de municipiu, despre purtarea măștii: ”O să ne interziceţi să deschidem şi geamul!”

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, este împotriva măsurii privind purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile publice din municipiu.

El susţine că mască trebuie să fie purtată doar în spaţiile aglomerate şi critică decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Concluzia primarului din Brăila este că măsurile luate rapid, fără o consultare a populaţiei şi fără un studiu real nu vor avea impactul aşteptat, anunță mediafax.ro.

Publicitate

„Pot înţelege obligativitatea purtării măştii în spaţiile aglomerate …. dar nu pot înţelege obligativitatea purtării măştii când te plimbi singur pe stradă, când te plimbi doar cu soţia, copilul sau prietena pe stradă, când cobori din maşină, intri in scara blocului sau in curte şi nu te întalneşti cu nimeni. O să ne interziceţi să deschidem şi geamul în ritmul acesta?”, a scris Dragomir pe Facebook.

„Legile interpretabile nu pot fi aplicate. Ce înseamnă pe teritoriul Municipiului Brăila în acestă hotarâre deloc clară? Pe stradă, în maşină, în apartament sau în casă, în restaurant la masă?

De ce să port masca atunci când vin noaptea acasă şi sunt singur pe stradă?”, a precizat Marian Dragomir, la solicitarea MEDIAFAX.

Concluzia primarului din Brăila este că măsurile luate rapid, fără o consultare a populaţiei şi fără un studiu real nu vor avea impactul aşteptat.

Publicitate