Primari, luați exemplu: Boc a alocat 3 milioane Euro pentru începerea școlilor în septembrie.

Emil Boc: Am alocat 3 milioane de euro pentru începerea școlilor în Cluj-Napoca în septembrie. Nu trebuie să stăm cu mâna întinsă la guvern. E datoria noastră în primul rând să facem pregătiri.

Emil Boc, edilul din Cluj-Napoca, a declarat miercuri că primăria pe care o conduce a alocat 3 milioane de euro pentru începerea anului școlar în municipiu, în septembrie, în sistem hibrid – și la școală și în online -, în cazul în care situația epidemiologică o va permite, relatează republica.ro.

Publicitate

Lucrăm la primul scenariu, câți mai mulți copii la școală, asta ne dorim. Asta e varianta pe care ne-am dori să o implementăm, dar ea depinde de evoluția situației epidemiologice.

În cazul în care aceasta nu va permite revenirea în formulă completă la școală, am spus din timp școlile să aibă bani. Am anunțat public că directorii care nu au în 15 septemrie toată infrastructura digitală pregătită, le voi cere public demisia”, a spus Emil Boc, la Digi24.

Primarul din Cluj-Napoca spune că a discutat cu inspectoratul școlar din județ ca pentru elevii din ciclul primar să fie găsite formule astfei încât copiii să poată să fie prezenți fizic la cursuri.

„Din banii clujenilor” au fost achiziționate peste 2000 de tablete pentru copiii din familii defavorizate. Tabletele au ajuns la copii în luna iunie, mai spune Emil Boc,

„Pentru copiii din comunitățile defavorizate am asigurat și acces gratuit la wi-fi, că degeaba ai tabletă dacă nu ai și wi-fi asigurat”

„Pentru copiii din comunitățile defavorizate am asigurat nu numai tablete, ci și acces gratuit la wi-fi, că degeaba ai tabletă dacă nu ai și wi-fi asigurat”, a completat primarul Boc, care a subliniat că accesul la educația digitală face parte integrantă din educația de calitate dintr-un oraș modern.

Boc a punctat că în această perioadă de pandemie a făcut apel la responsabilitatea cetățenilor pentru respectarea regulilor.

„Ne-am dori să rămână o situație descentralizată. La Cluj, până acum nu am avut nevoie nici de măsuri restrictive suplimentare, am insistat foarte mult pe dimensiunea de conformare voluntară a cetățenilor, pentru că dacă nu îi avem parteneri pe cetăteni, orice amenzi ai da și oricâte reguli ai impune, nu reușești mare lucru. Cred în responsabilitatea individuală și colectivă”, a punctat Emil Boc.

Primarul crede că școala trebuie să înceapă în 15 septembrie, și doar în cazul în care apare o „situație excepțională” începerea cursurilor să fie amânată.

Mai multe despre acest subiect puteti citi aici.

Publicitate