Primăria Piatra-Neamț, ”trasă de urechi” de prefectul Daniela Soroceanu

Surpriza ședinței de astăzi a Consiliului Local Piatra-Neamț a reprezentat-o prezența, intempestivă, a prefectului Daniela Soroceanu. Aceasta a ajuns cu câteva minute înainte de începerea ședinței, fapt care a luat prin surprindere pe toată lumea.

Participarea la ședință s-a datorat ultimelor evenimente legate de inundațiile din Piatra-Neamț, de miercuri seară, și modul în care autoritățile locale au intervenit în cartierele Văleni și Bâtca Doamnei.

Publicitate

Participarea prefectului l-a luat prin surprindere inclusiv pe primarul Dragoș Chitic, care a părut nesigur în explicațiile pe care le-a dat, la începutul ședinței, referitoare la cauzele și efectele inundațiilor din Piatra-Neamț.

Daniela Soroceanu a atras atenția asupra faptului că primăria Piatra-Neamț are în responsabilitate torenții care au generat inundațiile și a solicitat ca bugetul local să fie regândit, rectificat, pentru a veni în sprijinul populației din acele zone.

Am considerat necesar și oportun să vă spun un punct de vedere. Sunt greșeli de management anterior al fostelor sau actualei conduceri ale primăriei. Avem autorizații de construcții acolo unde nu ar trebui să fie. Fie pe albia râului sau pe marginea albiei sau construcții de podețe subdimensionate care au fost distruse.

I-am spus și domnului primar și domnului viceprimar: oamenii din aceste două cartiere (Văleni și Bâtca Doamnei) sunt foarte supărați. Nu au condiții de locuit ca în oraș, deși plătesc impozite și taxe de oraș.

Ceea ce am spus pe 4 iunie, vă spun și acum. Contez pe conștiința dumneavoastră să reevaluați bugetul, să vă reprioritizați acțiunile. Este inadmisibil pentru un municipiu reședință de județ, oraș turistic, să avem probleme cu canalizarea, cu torenți care pornesc de la fondul forestier silvic, dar, mai departe, regularizarea este a primăriei. Aveți 4 torenți care au făcut probleme și pe 4 iunie și noaptea trecută.”

Prefectul Daniela Soroceanu a încheiat, spunând: ”este timpul să acționați altfel. Vă rog! Nu ca prefect, ci ca om. Gândiți-vă la acei oameni de acolo. Poate veți direcționa altfel banii.”

Publicitate