Primarul de Piatra-Neamț și-a trimis propria caricatură în cutiile poștale, pe bani publici

Cutiile poștale ale locuitorilor municipiului Piatra-Neamț au fost umplute în săptămâna Paștelui ortodox de câteva zeci de mii de felicitări cu un mesaj de Sfintele Sărbători trimise de primarul municipiului, Andrei Carabelea.

Surpriza a fost la deschiderea plicului, când, în locul unei felicitări cu chipul Mântuitorului sau cu motive tradiționale de Paște, pe o coală A4 este o caricatură a primarului PNL Andrei Carabelea.

Așadar, cultul personalității primarului liberal este la cote maxime, din moment ce urarea ”Hristos a înviat” vine însoțită de o caricatură a lui Carabelea.

Pe spatele caricaturii sunt înșirate o serie de viitoare realizări precum și mesaje de susținere politică din partea PNL. Majoritatea proiectelor europene au fost câștigate de fosta conducere a primăriei, dar Carabelea și le trece în dreptul lui la capitolul realizări.

Și asta nu e tot! Celebra caricatură din cutiile poștale a fost plătită din bani publici, din taxele și impozitele locuitorilor municipiului Piatra-Neamț. Întreaga sumă s-a ridicat la 23.000 lei, 16.000 lei costând serviciile de tipogafie și 7100 transportul plicurilor prin intermediul Poștei Române.

Carabelea demonstrează că nu sare prea departe de metehnele fostelor conduceri ale primăriei (Gheorghe Ștefan și Dragoș Chitic) care astăzi sunt trimiși în judecată sau deja condamnați pentru fapte de corupție. Astfel, ca să nu dea explicații Curții de Conturi pentru folosirea abuzivă sau neoportună a bugetului, a strecurat în plicul cu celebra caricatură și un flyer prin care arată locuitorilor municipiului cum să arunce gunoiul selectiv la tomberon.

Cu cei 23.000 lei, un primar ar fi putut reabilita vreo 3 părculețe de joacă sau ar fi putut dota un laborator școlar de la zero cu echipamente de ultimă generație. Însă primarul de Piatra-Neamț a preferat să umple cutiile poștale ale locuitorilor cu caricaturi de sărbători.