Primarul din Botoșani a fost ”turnat” la DNA de soțul femeii pe care a angajat-o!

Primarul PSD din Botoșani, Cosmin Andrei, se află sub control judiciar în urma unui referat realizat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Ancheta vizează acuzații de trucare a concursului de angajare pentru postul de consilier clasa I, grad profesional superior, în cadrul compartimentului de taxe și impozite din Primăria Botoșani, informează botosaniexpres.ro.

Publicitate

Conform informațiilor furnizate de Botosaniexpres din referatul procurorilor, scandalul a fost dezvăluit de soțul amantei primarului, un șofer de TIR care locuiește în Italia. Acesta a descoperit scrisorile primite de soția sa de la primarul Andrei, conținând variantele de subiecte și extrase din legi pentru proba scrisă a concursului din august 2021.

Potrivit referatului, amanta primarului a obținut nota de trecere la concurs, deși primea înainte subiectele. Martora a declarat că, după ce a primit informațiile de la primar, a obținut o notă insuficient de mare, iar soțul său a depozitat scrisorile într-un imobil din Botoșani.

Acuzații împotriva primarului:

  • Furnizarea subiectelor și extrase din legi pentru proba scrisă către amanta sa.
  • Beneficierea de informații nedestinate publicității pentru favorizarea amantei la concurs.
  • Trucarea examenului, cu variante de subiecte date direct de președintele comisiei de concurs.

Investigații suplimentare: Procurorii au constatat că numita Hritcu Cristina-Geanina a lucrat anterior la două bănci locale, iar dosarul său a fost înregistrat cu două zile înainte de susținerea probei scrise pentru postul de consilier clasa I grad profesional.

Primarul Cosmin Andrei a fost plasat sub control judiciar, iar dosarul său a fost trimis în instanță pentru judecare. Scrisorile reprezentând variantele de examen au fost confiscate și vor fi folosite drept probe în procesul împotriva primarului.

Publicitate