Primarul din Mariupol: „Aceste lucruri teribile se întâmplă în secolul XXI, în inima Europei”

Locuitorii din orașul ocupat Mariupol sunt „forțați să vâneze porumbei” pentru a se hrăni, a declarat luni Vadym Boichenko, primarul exilat al orașului Mariupol, într-un comunicat, relatează CNN.

Boichenko a spus că locuitorii „folosesc capcane improvizate” pentru a prinde porumbeii și că forțele rusești își bat joc de „oamenii care obișnuiau să își trăiască viața la maxim înainte de război – fără să știe ce înseamnă foamea sau lipsa apei potabile”.

„Aceste lucruri teribile se întâmplă în secolul XXI, în inima Europei, în fața întregii lumi”, a adăugat el.

Declarația lui Boichenko s-a încheiat cu câteva sfaturi despre pericolele pe care le reprezintă consumul de porumbei de către Oleksandr Lazarenko, șeful Centrului de asistență medicală primară nr. 3 din Mariupol, care a declarat: „Porumbeii sunt un teren propice pentru multe boli virale, bacteriene și fungice.

În acest sens, carnea poate fi infectată. Aceasta poate provoca histoplasmoză, encefalită, ornitroză, salmoneloză, toxoplasmoză și alte boli periculoase. Astfel de boli sunt deosebit de periculoase pentru copii și persoanele în vârstă. În absența unei îngrijiri medicale adecvate, poate duce chiar la deces.”