Primarul din Urziceni, după ce o femeie a născut pe trotuar: ”Săraca, dacă ea nu știe de capul ei”!

Astăzi, într-un incident șocant, o femeie a fost lăsată să nască pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni, iar un ambulanțier a dezvăluit că aceasta fusese refuzată de către medicii din cadrul unității medicale.

Imaginile cu femeia care aduce pe lume copilul pe stradă au devenit virale pe rețelele de socializare și au provocat indignare în întreaga țară (vez aici).

Publicitate

În urma scandalului, primarul din Urziceni, Constantin Sava, a făcut declarații controversate, stârnind și mai multă indignare. Acesta a spus că incidentul este regretabil și că așteaptă rezultatele anchetei interne efectuate de către reprezentanții Ministerului Sănătății pentru a înțelege mai bine situația.

Cu toate acestea, declarațiile primarului au fost privite cu dezgust de către opinia publică. Constantin Sava a spus: Din ce știu eu, până să aflu și să văd ancheta, știu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne ferește.

Este surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puțin, sau că este de etnie rromă”, a declarat, în exclusivitate, la Antena 3 CNN, primarul din Urziceni, Constantin Sava.

„Întrebarea mea este de ce medicii de familie, care iau bani cu lopata, nu înregistrează toți oamenii și toți bolnavii din toate localitățile țării ăsteia să vedem cum este. Mai ales, o mamă care trebuie să nască și cu copil mic.

Medicii de familie și-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani, iar acești oameni care sunt predispuși, pentru că nu știu carte, cazul de față, surdomut. Săraca, dacă ea nu știe de capul ei, e din comuna asta de aici, din Bărbulești”, a mai spus Sava.

Reacțiile publicului și ale activiștilor pentru drepturile omului nu s-au lăsat așteptate, aceștia considerând declarațiile primarului Sava drept inacceptabile și discriminatorii. Incidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la calitatea serviciilor medicale din zona respectivă și la atitudinea oficialilor față de persoanele vulnerabile.

În continuare, se așteaptă rezultatele anchetei interne efectuate de către Ministerul Sănătății pentru a clarifica circumstanțele exacte în care a avut loc acest incident grav, iar reacția publică rămâne puternic îndreptată către îmbunătățirea sistemului medical și combaterea discriminării în orice formă.

Publicitate