Primii pași pentru modernizarea străzii Izvoare din Piatra-Neamț

Una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură rutieră din județul Neamț, care include și strada Izvoare din Piatra-Neamț, va demara în scurt timp, anunță președintele CJ Neamț.

O asociere de firme a depus oferta pentru a realiza proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“, finanțat prin POR 2014-2020.

Publicitate

Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regional și, important de menționat, acest drum include și strada Izvoare din Piatra-Neamț.

Am preluat-o de la Consiliul Local Piatra-Neamț în iarna anului 2017 și după 12 luni s-au finalizat toate documentațiile necesare pentru a putea accesa fondurile europene.

Anul acesta au fost organizate doua licitații, pentru că nici un constructor nu a fost interesat, am mărit suma alocată, astfel încât lucrarea sa devină mai atractivă. Mă bucur că la a treia licitație avem un ofertant. Sper ca acesta să fie eligibil. În această perioadă sunt în analiză documentele cu care s-a înscris la licitație. – mai spune președintele CJ Neamț

Valoarea totală pentru modernizarea celor 70 de kilometri este de circa 165,7 milioane de lei.

Contribuția Consiliului Județean Neamț este de peste 30 milioane de lei, reprezentând totalul cheltuielilor neeligibile ce vor trebui achitate, precum și contribuția de 2% din valoarea eligibilă, în cuantum de 2,67 milioane de lei.

Publicitate