Procurorul german care-l anchetează pe Cherecheș: ”Poate fi eliberat, să se bucure de libertate”

Procurorul german responsabil cu ancheta asupra lui Cătălin Cherecheș, fostul primar fugar din Baia Mare, a declarat că există posibilitatea ca acesta să fie cercetat în stare de libertate.

Procurorul a subliniat că, în cazul în care totul decurge fără probleme, Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni.

”Da, este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate. Dacă totul merge fără probleme, atunci Cătălin Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni.

Nu știu dacă a încercat să lovească polițiștii, nu am această informație. Vă pot spune cu siguranță că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”, a declarat procurorul, la România TV.

A fost arestat și se află în prezent în penitenciarul din Augsburg. Va fi transferat în cursul zilei de astăzi la penitenciarul din Munchen. Deși este o procedură complicată, următoarele etape depind de deciziile instanței.

În primă fază, tribunalul din Munchen va analiza dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare. Ulterior, în următoarele 6 săptămâni, instanța va decide dacă actele sunt conforme și dacă nu există contestații pentru extrădare”, a declarat procurorul într-un interviu acordat România TV.

Procurorul nu a confirmat dacă Cătălin Cherecheș a încercat să agreseze polițiștii, menționând că nu are informații în acest sens. Cu toate acestea, a precizat că acesta nu a încercat să fugă, ci s-a opus încătușării.

În ceea ce privește eventuala extrădare, procurorul a explicat că instanța va decide dacă Cherecheș va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat. Această situație complicată aduce în prim-plan viitorul procesului și evoluția stării legale a fostului primar fugar.

Publicitate