Profesor de istorie decapitat în stradă, la Paris! Macron: este un atac terorist islamist

Vineri, în jurul orei 17:00, în Conflans-Sainte-Honorine, o suburbie aflată la nord-vest de Paris, un echipaj de poliţie a văzut un individ care purta un cuţit.

Când poliţia i-a cerut să pună arma jos, el a refuzat. Prentru că era ”agresiv şi ameninţa,” acesta a fost împuşcat. Lângă el, poliţiştii au descoperit trupul unui om decapitat, notează Le Figaro preluat de mediafax.ro.

Victima este profesor de istorie la colegiul-liceu Bois d’Aulne. De curând le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Profetul Mohamed, în timpul unei ore de liberă exprimare. Acestea au fost publicate de revista satirică Charlie Hebdo. Suspectul bănuit de atacul terorist a fost descris ca un tânăr de 18 ani care s-a născut la Moscova şi avea legături cu şcoala.

Emmanuel Macron s-a întâlnit cu celula de criza înfiinţată la Ministerul de Interne. Gerald Darmanin, ministrul de Interne aflat în deplasare oficială în Maroc, a revenit imediat la Paris după atacul terorist.

Macron a numit decapitarea unui profesor dintr-o suburbie din nord-vestul Parisului un „atac terorist islamist”. Victima le-a arătat elevilor săi caricaturi controversate cu profetul Mahomed.

Publicitate