Protest pentru alungarea unui preot! Le cerea bani enoriașilor pentru orice serviciu religios

Câteva zeci de persoane din satul Dărăşti-Vlaşca, comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, s-au adunat duminică dimineaţă în cimitirul din localitate, în faţa bisericii, pentru a cere plecarea preotului pe care îl acuză că le cere bani pentru orice serviciu religios. 

Este vorba în mare parte despre vârstnici care cer schimbarea preotului şi aducerea unuia nou în parohia din comună. Oamenii susţin că părintele le cere bani pentru serviciile religioase, iar unii dintre ei povestesc că părintele le solicită să cumpere obiecte de la biserică, în special lumânări, pentru a fi iertaţi de păcate, anunță news.ro.
În timp ce protestatarii scandează în faţa bisericii amplasate în cimitir „Vrem alt preot!” şi „Afară!”, în incinta lăcaşului de cult preotul oficiază slujba de duminică.
Din câte se știe, preotul s-a întors pentru prima dată în comună duminica trecută după o suspendare de 6 luni. Acesta a oficiat Sfânta Liturghie în ciuda opoziției comunității.
Oamenii din sat spun că preotul le cere 3000-4000 lei pentru o înmormântare, bani pe care preotul i-ar cere înainte, în caz contrar slujba nu va mai fi oficiată, anunță dcnews.ro.
Publicitate