PSD, joac-o pe asta: Adrian Năstase spune că liberalii au dreptate să nu crească pensiile cu 40%

Fostul premier PSD Adrian Năstase surprinde pe toată lumea prin poziționarea de partea guvernului, susținând că punctul de pensie nu poate fi majorat cu 40% din cauza problemelor economice.

„Nu poți să oferi o creștere de 40% pentru un an, pentru că pensionarii vor trăi totuși mai mulți ani, chiar dacă sunt oameni în vârstă și vor trebui să aibă o pensie sustenabilă și pentru doi, pentru trei, pentru patru ani.

Publicitate

Or, în măsura în care nu reușești să realizezi resursele economice necesare să produci banii necesari asigurării acestor pensii, totul este mai curând o jucărie electoralî si eu n-am fost niciodata de acord cu asa ceva.

Unii au spus că am avut o abordare mai curand social-liberala. Eu cred că economia este cea care trebuie să-mi dea măsura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani si pentru pensii”, a declarat Adrian Năstase la EVZ TV.

El a spus că este conștient că nu-și va atrage simpatia unora care vor auzi ce a declarat. Năstase a precizat că ar fi trebuit ca pensiile să crească la începutul anului cu 15-20% după care orice altă majorare să se facă doar dacă o permite situația economică.

Publicitate