Pui de căprioară salvat de la moarte de o cățelușă, care l-a adoptat și l-a hrănit! (VIDEO)

Un pui de căprioară găsit într-un parc, a fost salvat de o căţeluşă. Aceasta l-a adoptat şi îl hrăneşte alături de puii ei. O minune pentru căpriorul care, altfel, ar fi putut muri de foame, spun specialiştii.

Puiul de căprioară a fost găsit în urmă cu câteva zile într-un parc din Buzău. Abia se ţinea pe picioare. Cel care l-a găsit a chemat imediat specialiştii veterinari. Aşa a ajuns la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Buzău. Acolo însă a avut parte de un miracol.

Cătălin Zota, administratorul adăpostului, a declarat pentru observatornews.ro: ”O căţea pe care o avem în curte cu șase puişori s-a ataşat de el ca şi cum ar fi puiul ei, l-a lăsat efectiv să sugă împreună chiar cu puii ei. E ceva neobişnuit ceea ce vedem şi s-a întâmplat. Un pui de căprioară să sugă la o căţea.”

La adăpostul asociaţiei a mai ajuns o căprioară. Amândoi puii vor rămâne aici până vor fi suficient de mari încât să se poată hrăni singuri. Veterinarii trag totuşi un semnal de alarmă.

”Uneori supraviețuirea capătă nuanțe incredibile! Dacă cei mai mulți nu dădeau nici o șansă la viață puiuțului de căprioară găsit în Crâng, grație unor oameni cu suflet mare de la AJVPS Buzău, puiul a fost preluat în menajeria lor alături de celelalte animale, și, aproape de neimaginat, a fost adoptat de o cățelușă alături de puii ei!

Imaginile vorbesc de la sine! Am încercat să ducem puiul la Centrul de Reabilitare a Faunei Sălbatice de la Focșani însă ne-a fost comunicat că este prea mic și nu au posibilități de îngrijire! Iată însă că dragostea de mamă depășește orice bariere chiar și în lumea necuvântătoarelor!” – a fost mesajul primarului Sorin Apostu.