Raed Arafat, anunțul momentului: Unele orașe pot fi izolate

Zonele care înregistrează creșteri semnificative a numărului de persoane infectate cu coronavirus ar putea fi izolate, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

După ce România a înregistrat un număr record de cazuri noi, 555 pe 8 iulie și 614 astăzi, 9 iulie, autotitățile încep să-și pună problema prelungirii stării de alertă sau a izolării localităților unde va crește răspândirea infecției cu COVID-19.

Măsuri punctuale, probabil că da (se vor lua, n.r). Adică dacă o zonă devine un focar și din păcate avem focare destule, dar care sunt sub control în acest moment. În afară de transmiterea intracomunitară sunt și zone cu mai multe focare: într-o fabrică, într-o clădire de birouri, în spitale apar focare – și aici sunt încă controlabile.

Dar dacă numărul cazurilor într-o zonă, într-o localitate, crește semnificativ și specialiștii în sănătate publică consnsideră că această zonă trebuie izolată, aceasta poate fi izolată”, a declarat Raed Arafat la Digi24.ro. 

Întrebat la câte cazuri s-ar pune problema întoarcerii la starea de urgență, Raed Arafat a refuzat să ofere un număr concret. “E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență. Trebuie înțeles, nu recomandă Arafat, ci un grup tehnico-științific, în care sunt mai mulți colegi. Urmărim mai multe aspecte, nu doar numărul”, a precizat Arafat.

Publicitate