Raed Arafat îi ține apărarea pompierului care de 6 luni nu vine la muncă: ”Ce poate să facă?”

Spitalele, la fel ca și cădirile mari, trebuie să aibă 2 – 3 pompieri pe tură care să poată interveni în caz de urgență și care să verifice și să monitorizeze activitatea.

Managerul Institutului ”Marius Nasta”, unde zilele trecute a avut loc un incendiu, a declarat că unitatea are un singur pompier angajat, care de 6 luni nu vine la muncă, stând mai mult în concediu medical sau în concediu de odihnă.

Raed Arafat i-a luat apărarea pompierului respectiv, spunând: „Un singur pompier ce să facă? Să vină să verifice o dată și să plece. Nu ai cum!’

Raed Arafat a spus, marți, la Antena 3, că pe vremea când era medic la Spitalul Județean Mureș, exista pompier pe tură, un dispecerat la care ajungeau toate alarmele de incendiu.

„Pompierii, cei 2 sau 3 de pe tură, nu unul, se mișcau în spital și verificau pe partea de prevenire, gaz, curent, improvizații dacă sunt. Orice unitate sanitară, o clădire mare, o clădire de spital, are nevoie de partea de prevenire să fie activă tot timpul.

Întrebat despre situația de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde era un singur pompier, care și el este în concediu de 6 luni, Raed Arafat a spus că un pompier nu poate face față și că protecția trebuie să fie una continuă.

Un singur pompier ce poate să facă? Să vină să verifice o dată și să plece. Nu ai cum! Partea de prevenție, de protecție trebuie să fie una continuă. (…) Trebuie să aibă (spitalele, pompieri – n.r.), nu e recomandare. Trebuie să aibă personal instruit permanent în spital pe partea de evacuare și pe partea de prevenție.

Cea mai bună soluție este să iei oameni care să lucreze în tură. Cum am zis, 2 – 3 oameni, care lucrează în tură și care au ca rol verificarea, monitorizarea alarmelor, verificarea situațiilor periculoase care pot să pună în pericol spitalul, să le oprească, să rezolve situația respectivă”, a mai spus Arafat.