Raluca Turcan i-a urat „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803

Într-o postare pe Facebook, ministrul muncii, Raluca Turcan, i-a urat „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal, fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele, născut în 1721 şi decedat în 1803. Ulterior, după comentariile de pe reţeaua socială, ministrul şi-a editat postarea și a șters urarea.

„Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă.

A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual.

El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul Raluca Turcan, luni, 26 iulie, pe pagina sa de Facebook, a relatat news.ro.

Apoi, ca reacţie la ironiile de pe Facebook şi în urma comentariilor, Raluca Turcan a şters urarea, păstrând doar prima parte a postării, ceea ce i-a atras noi critici ministrului din partea celor care au comentat.

Samuel von Brukenthal (iulie 1721-aprilie 1803) a fost guvernator al Transilvaniei, colecționar de artă și fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele.