Reacția unui francez după ce nevasta româncă și-a descântat de deochi! – VIDEO

Alexandra, o româncă stabilită în Franța, a povestit o întâmplare inedită în care a încercat să scape de o posibilă influență negativă, folosind ritualuri tradiționale românești pentru a alunga deochiul, moment ce a generat surprindere și neînțelegere în rândul partenerului său francez.

Experimentând o stare de rău, Alexandra a atribuit rapid disconfortul deochiului, însă a renunțat să ceară ajutorul bunicului său întrucât ar fi putut surprinde neplăcut pe partenerul francez.

În schimb, a recurs la rugăciuni și gesturi discrete pentru a-și îndepărta presupusa influență negativă.

În încercarea de a-i explica partenerului francez conceptul de deochi și felul în care poate fi alungat, Alexandra a încercat să-i comunice acestuia gesturile și semnificațiile acestora.

Neînțelegând contextul și semnificația acțiunilor sale, francezul a interpretat greșit situația, crezând că tânăra a avut un episod de febră sau halucinații și a sunat chiar după ajutor medical.

„A doua zi s-a trezit și mi-a zis „băi, tu ai fost foarte rău aseară că ai avut febră, delirai și îmi ziceai să-ți fac într-un fel pe mână și nu știu… Tu îți mai amintești ceva?” I-am răspuns că normal că îmi amintesc și că nu deliram. Asta e ceva normal în România. El m-a întrebat de ce nu am sunat un doctor, nu așa e normal?

El susținea în continuare că este ceva foarte ciudat. Credeți-mă că am râs atât de tare, el efectiv era șocat și nu înțelegea că eu a doua zi încă susțineam tot ce am zis cu o seară în urmă. Eu dacă o sunam pe bunica mea în seara aceea, îmi reveneam. Totuși, bine că nu am sunat-o, nu știu cum reacționa partenerul meu”, și-a încheiat relatarea românca.

Deși a încercat să își facă înțelese credințele și practicile tradiționale românești, tânăra a constatat diferențele culturale și interpretările divergente ale partenerului francez. În România, astfel de practici sunt obișnuite și credute, apelarea la buni pentru astfel de probleme fiind des întâlnită.

 

Publicitate