RECORD! Doi frați păstrează de 14 ani, în sufragerie, un brad împodobit de Crăciun

Doi tineri din Municipiul Aiud, frate și soră, dețin, aproape sigur, cel mai longeviv brad natural, împodobit ca pom de iarnă, din România.

Acesta se află în apartamentul moștenit de tatăl lor, între timp decedat, în cartierul „Microraion III” din municipiul Aiud. Acesta a fost cumpărat din piață, pentru a le împodobi casa de Crăciun. A fost decorat cu globuri și beteală și i s-a repartizat un loc în sufrageria apartamentului lor, compus din 3 camere și bucătărie, scrie aiudinfo.ro.

„Ne-am dorit, ca în fiecare an, să avem un brad al nostru! Așa am fost învățați de părinții noștri încă din copilărie. Acest brad a fost cumpărat din piață, de la un om de prin Munții Apuseni, și l-am ornat!

Orice om își dorește de Crăciun un brad în casă. Inițial l-am lăsat până în primăvară. Ne-a plăcut. Era prea frumos să-l aruncăm. Apoi,văzând că se păstrează bine, am început să ne întrebăm: Oare de ce să-l aruncăm?  De ce să nu-l ținem? Nu este păcat de frumusețea aceasta? Și, uite așa, a mai trecut un an. Prezența lui face ca la noi în casă să fie în permanență Crăciun”, ne-a explicat Andrei Bako, deținătorul bradului.

Văzând că bradului lor nu-i cad acele, cei doi frați, Mihaela și Andrei Bako, au hotărât să-l mai găzduiască încă un an. Așa a trecut al doilea an, al treilea și următorii ani.

Acum bradul celor doi frați a împlinit… 14 ani de când este găzduit în apartamentul lor, iar prietenii, mai glumeți, spun că ar trebui să-i facă buletin de identitate, că doar are vârsta adecvată. De mult culoarea lui nu mai este verde, căci frunzele (acele) lui au devenit maro-roșcat.

„Am auzit că există în «Cartea Recordurilor» un brad asemenea celui pe care-l avem noi, care ar avea nu știu câți ani. Mulți. Nu concurăm cu acesta! Ne dorim să demonstrăm că, dacă vrei, poți să faci un bine naturii.

Prin faptul că am păstrat acest brad timp de 14 ani, am reușit să salvăm de la tăiere alți 13 brazi. Este bine. Putem spune că prin prezența lui în apartamentul nostru, este mereu Crăciun”, a declarat Andrei Bako.