Regele Charles are cancer, anunţă Palatul Buckingham

Luni, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Diagnosticul a fost făcut în timpul unei operații efectuate pentru tratarea unei hipertrofii benigne de prostată.

Potrivit comunicatului oficial al palatului, tipul exact de cancer nu a fost dezvăluit, însă nu este vorba despre cancer de prostată. După descoperirea acestei probleme distincte în timpul intervenției pentru prostată mărită, teste ulterioare au identificat prezența unei forme de cancer.

Publicitate

Regele Charles al III-lea a început deja un program de tratament încă de luni și a fost sfătuit de către medici să-și amâne sarcinile publice pe durata acestuia. Cu toate acestea, palatul a subliniat că suveranul va continua să se ocupe de treburile statului și de documente oficiale pe întreaga perioadă a tratamentului.

În timpul conferinței de presă, nu au fost oferite detalii suplimentare cu privire la stadiul cancerului sau un prognostic. Familia regală și oficialitățile britanice își exprimă solidaritatea față de suveran, iar publicul a fost asigurat că vor fi furnizate actualizări periodice cu privire la starea de sănătate a regelui Charles al III-lea.

Publicitate