Reguli în ziua alegerilor: Trebuie să ne dăm jos masca de două ori în secția de vot

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a dezvăluit sâmbătă că alegătorii vor trebui să își dea de două ori masca jos în secția de votare pentru a fi identificați la scrutinul din 27 septembrie, desfășurat în condiții stricte de pandemie.

Într-un interviu acordat Agerpres, șeful AEP a explicat care sunt cele două momente când va trebui să ne dăm jos bariera de protecție obligatorie în spații închise:

”La intrarea în secţia de votare, cetăţeanul se va prezenta la operatorul de calculator. Bineînţeles, purtând mască şi dezinfectându-se.

Publicitate

Va face o identificare de trei secunde în faţa operatorului de calculator căruia i-a prezentat actul de identitate.

După identificare şi permisiunea de a-şi exercita dreptul la vot, potrivit operaţiunilor din acest sistem informatic, se prezintă la preşedintele secţiei de votare sau la persoana desemnată în acest sens la nivelul secţiei de votare.

La fel, se va realiza o identificare de câteva secunde, pentru că se prezintă încă o dată actul de identitate.

Se semnează în lista electorală, se înmânează actele de votare, buletinele de vot. După exercitarea dreptului de vot, din nou se va dezinfecta cetăţeanul. Îşi va ridica actul de identitate şi va părăsi secţia de votare, la fel, după dezinfectare, astfel încât să ne asigurăm că nici la intrare, nici la ieşire cetăţeanul nu va fi posibil să răspândească acest virus”, scrie spotmedia.ro.

Publicitate