Replica unui medic pentru o tânără gravidă, în spital: ”Bărbatul tău te-a început, el să te termine!”

O tânără mamă, în vârstă de 28 de ani, a mers la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași pentru a da neștele celui de-al treilea copil. Aceasta a povestit reporterilor bzi.ro că a avut parte numai de jigniri venite de la personalul medical al unității.

Evenimentul s-a petrecut în timpul pandemiei, în luna februarie 2022. Tânăra povestește că încă de la intrarea în spital, totul a fost un coșmar. Cardele medicale care au asistat-o i-au vorbit urât, nimeni nu făcea nimic, în timp ce ea nu mai putea de durere.

„S-au adunat în ușa de la sala de nașteri vreo 5-6 medici, majoritatea păreau rezidenți, asistente. Nu îmi amintesc numele niciunuia dintre ei, pentru că eu nici nu am avut un medic care să îmi supravegheze sarcina.

Aveam niște dureri groaznice, m-au trimis în sala de naștere și îmi amintesc și acum cum mi s-au rupt membranele când eram în picioare în sala de nașteri. Nu mai puteam de durere și ei se uitau la mine și țipau să mă urc singură pe masa. Nimeni nu credea că mă doare atât de tare.

Medicii, asistentele și infirmierele se purtau îngrozitor și țipau la mine să nu mai urlu și să nu mai fac crize de isterie. Nimeni nu făcea absolut nimic, decât să îmi aducă tot felul de jigniri.

Nu vă pot reda toate jignirile, dar pe asta nu am cum să o uit: «data viitoare să naști acasă cu bărbatul tău, că el te-a început, el să te termine». Cred că era un medic care mi-a spus așa ceva”, a mai precizat femeia.

Punctul de vedere al maternității cu privire la acest caz:

„În primul rând, evenimentul s-a întâmplat în urmă cu 5-6 luni. Orice mamă care are o problemă în cadrul maternității face o plângere în scris, iar noi nu avem așa ceva în acest caz. Lunar analizăm chestionarele de satisfacție a serviciilor primite de mame.

Spitalul are angajați 3 psihologi pentru a veni în sprijinul acestora. Dacă ar fi fost ceva, trebuia să avem ceva scris. Stăm cu toții peste program, tocmai pentru a veni în sprijinul mamelor.

Nu avem astfel de plângeri, iar legat de vocabularul medicilor nici în acest sens nu avem o plângere”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternității „Cuza Vodă” Iași.