Reportajul Recorder l-a trimis pe IPS Teodosie în brațele DNA! – VIDEO

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, se află în centrul unui scandal major, fiind urmărit penal de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru cumpărare de influență.

Totodată, un consilier din cadrul Arhiepiscopiei este suspectat de complicitate la această infracțiune.

Ancheta a fost demarată în urma unui reportaj realizat de jurnaliștii de la Recorder, în colaborare cu preotul Petrică Leașcu. Acesta din urmă, preot cu o firmă de construcții specializată în lucrări la biserici, a dezvăluit modul în care unele figuri de înalt rang în Biserică ar putea implicați în practici ilicite.

Petrică Leașcu a abordat oficiali și i-a informat că are acces la suma de 800.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte, bani destinați reparațiilor la bisericile din județ. Condiția impusă era ca, din această sumă, 20%, adică 160.000 de lei, să revină sub formă de comision firmei sale prin diverse manevre.

Unul dintre cei cărora le-a prezentat această schemă a fost ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Surprinzător, acesta nu doar că a aprobat planul, ci chiar l-a considerat „mană cerească”. În momentul în care i-a fost explicată modalitatea de obținere a comisionului, ÎPS Teodosie a afirmat: „Da, da, da”, lăsând să se înțeleagă că acceptă această practică.

Ulterior, Petrică Leașcu a fost trimis să discute detaliile cu un apropiat al arhiepiscopului Tomisului. În scurt timp, au fost stabilite obiectivele de finanțare, firma de construcții, și chiar modalitatea de a obține comisionul de 160.000 de lei.

Publicitate