Reprezentanta României se află printre cele 10 finaliste ale primului concurs ”Miss AI”

Recent, lista scurtă a celor 10 modele generate de Inteligența Artificială pentru controversata competiție Miss AI a fost anunțată, iar printre finaliste se numără și reprezentanta României, potrivit Metro.

Competiția Miss AI, lansată în aprilie, a atras atenția la nivel mondial ca fiind primul premiu de acest gen care recunoaște creatorii de inteligență artificială din întreaga lume. În același timp, a fost criticată pentru faptul că judecă aspectul femeilor, chiar și al celor virtuale.

Cu un total de 1.500 de creatori AI înscriși, inclusiv din SUA, Africa, America de Sud, India, Japonia, Coreea de Sud și Europa, competiția a fost acerbă. Un juriu, care include modele AI celebre, precum Aitana Lopez și Emily Pellegrini, sau mai bine zis, creatorii lor, a evaluat concurenții pe baza a trei criterii: realism, tehnologie și „impact social”.

Concurenții selecționați vor concura acum pentru un loc în primele trei, care va fi anunțat în iunie prin prima ceremonie de premiere din lume generată de IA. Pachetul total de premii valorează peste 20.000 USD (16.000 GBP), iar câștigătorul va primi premiul principal de 5.000 USD, plus un „program de mentorat pentru creatori imaginați” în valoare de 3.000 USD.

Finalistele sunt diverse, variind de la influența de călătorie Olivia C, din Portugalia, până la Aiyana Rainbow, din România. Creatorii Aiyanei au descris-o drept o voce pentru acceptarea LGBT, promovând dragostea și diversitatea sub toate formele.

„Aiyana este o voce pentru acceptarea LGBT, promovând dragostea și diversitatea sub toate formele. Ea întruchipează incluziunea, pledând pentru egalitate și înțelegere. Aiyana reprezintă o lume în care fiecare voce este auzită și apreciată, stimulând empatia și respectul pentru toți.

Creatorul folosește ChatGPT pentru a crea descrieri foarte detaliate și solicitări pentru a crea imagini cu Aiyana folosind LeonardoAI,” se arată în prezentarea modelului AI care reprezintă România.

Publicitate