Restaurantul Taverna Racilor din Snagov, deținut de ”Pescobar” a ars din temelii! – VIDEO

Un incendiu violent a izbucnit sâmbătă dimineață la acoperișul celebrului restaurant Taverna Racilor din Snagov, deținut de Paul Nicolau, cunoscut și sub numele de Pescobar. Potrivit informațiilor furnizate de ISU București – Ilfov, la momentul sosirii pompierilor, 13 persoane care se aflau în clădire s-au autoevacuat în siguranță.

Cu toate acestea, incendiul nu a fost complet stins, existând focare rămase și degajări semnificative de fum. De asemenea, pompierii avertizează cu privire la riscul de prăbușire a unor elemente de rezistență ale acoperișului.

Publicitate

„A luat foc toată locaţia din Snagov, nu este niciun fel de victimă, nici nu avea de unde să fie, pentru că a luat foc noaptea. Sunt doar pagube de ordin material. Într-adevăr, a luat foc din temelii. Asta este, a luat foc, se face la loc. Viaţa merge înainte”, a afirmat, într-o postare pe Tik Tok, patronul restaurantului, Paul Nicolau, poreclit Pescobar.

De asemenea, în urma incendiului, au ieșit la iveală informații despre deficiențele de securitate înregistrate la restaurant. Potrivit pompierilor, obiectivul a fost controlat în luna mai 2023, iar la acea vreme s-au constatat deficiențe semnificative în ceea ce privește securitatea la incendiu.

Acestea au fost sancționate contravențional cu o amendă de 60.000 de lei, din care 50.000 de lei reprezintă sancțiunea pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Paul Nicolau a adăugat că restaurantul nu era asigurat, ceea ce ridică întrebări cu privire la recuperarea pagubelor materiale suferite.

Purtătorul de cuvânt al ISU București – Ilfov, Daniel Vasile, a precizat că cele 13 persoane evacuate se aflau într-o zonă de dormitoare la momentul izbucnirii incendiului și că acestea au fost găsite grupate în apropierea restaurantului în momentul intervenției echipelor de salvare.

De menționat este că doar una dintre persoane vorbea limba română, fapt care poate complica comunicarea în situații de urgență. Autoritățile vor continua investigațiile pentru a stabili cauza exactă a incendiului și pentru a evalua amploarea pagubelor materiale.

Publicitate