Rețeta anti-Covid a părintelui Calistrat: o gură de ţuică după ce ai luat aghiasmă şi anaforă

Părintele Calistrat, unul dintre cei mai îndrăgiţi duhovnici şi predicatori ai României, ne îndeamnă cum să ne ferim de noul coronavirus.

Părintele Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni din Iaşi susține că este precaut în legătură cu acest virus.

Publicitate

Deși spune că are altă părere depre boală, părintele recunoaște că nu este adeptul panicii nebune și are propriile sale măsuri de precauție „Până ce-a început urgia asta, eu am simțit că ceva se întâmplă”, a spus la începutul pandemiei de coronavirus, părintele Chifan, scrie evz.ro.

Noi ne protejăm cu mască, dar dacă virusul este de ordinul nanometrilor, deci nu se vede cu ochiul liber, e o particulă minusculă care circulă şi care este împrăştiată prin respiraţie, prin strănut, prin curentul de vânt. Întrebarea este: dacă ochiul este umed, ea nu s-ar putea lipi de ochi?

Dacă ia contact cu urechea nu tot poate să intre? Deci când este să te întâlneşti cu virusul sau ai cartea lui de vizită, îl găseşti. Dacă nu este să te întâlneşti, nu este să te întâlneşti”, spune acesta.

„Sunt şi eu precaut, dar am altă părere despre problema bolii. Am văzut foarte mulţi oameni care au intrat într-o panică nebună. Efectiv au devenit isterici. Nu vin la biserică, nu se împărtăşesc, nu se spovedesc, nu au curajul să ies din casă.

Pe toate băbuţele mele le-am învăţat nişte măsuri de igienă foarte simple: În fiecare dimineaţă, prânz şi seară, să facă gargară cu apă caldă cu sare, ca să se cureţe zona bucală, pentru că sarea e cel mai bun dezinfectant bătrânesc de când e pământul.

După aceea, o gură de ţuicuţă după ce ai luat aghiasmă şi anaforă, pentru că alcoolul este un bun dezinfectant. După aceea, mai avem o pastilă foarte simplă, decaseptul cu albastru de metil”, a adăugat părintele Calistrat.

Părintele este considerat un influencer în mediul online, având 670.000 de urmăritori pe contul personal de Facebook, dar și aproape 82.000 de subscribers pe YouTube.

Publicitate