Rețeta de friptură de miel a lui Chef Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu ne învață cum putem prepara o friptură de miel fragedă și delicioasă, cu ingrediente simple, răbdare și migală.

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

Publicitate

– rasol de miel (ciolan de miel)

– fasole verde și mazăre pentru o garnitură verde extrem de sănătoasă

– vin roșu

– o crenguță de rozmarin

– 2 ceape

– o legătură de pătrunjel

– unt

– sare și piper boabe.

Mod de preparare friptură de miel

Se zdrobesc cățeii de usturoi și pun în oală alături de crenguța de cimbru, o crenguță de rozmarin, sare și piper, dar și o felie generoasă de unt. După ce usturoiul s-a gătit în unt și crenguțele parfumate și-au lăsat aroma, se adaugă bucățile de miel, informează Antena1.

După ce sfârâie bine, se adaugă vin din belșug si apoi trebuie să dați foc vinului din oală pentru ca alcoolul să se evapore. Astfel, alcoolul dispare din vin și adăugăm aproximativ două căni de apă.

Puneți capalul oalei și băgați-o la cuptor, la 160 grade, pentru două ore jumătate. Astfel, veți obține o friptură fragedă.

Între timp, puteți pregăti garnitura. Pentru piure aveți nevoie de cartofi tocați în felii mari e care le puneți la fiert. Fasolea verde și mazărea se vor găti împreună. Pentru început căliți o ceapă tăiată solzi în puțin ulei de măsline și o felie generoasă de unt.

După ce se topește untul se adaugă ceapa și se condimentează cu sare și piper zdrobit. Când ceapa începe să prindă culoare și e rumenă, se adaugă fasolea și mazărea.

După cele 2 ore și 30 de minute, mielul se scoate de la cuptor și veți observa că e foarte rumen, iar carnea e fragedă, desprinzându-se cu ușurință de pe oase.

Cartofii gata fierți se vor transforma în cartofi zdrobiți, nu în piure. Peste cartofi se adaugă grăsimea rămasă din oala în care s-a gătit mielul. De asemenea, se adaugă o felie generoasă de unt.

Zdrobiți cartofii peste care adăugați o legătură de pătrunjel tocată mărunt. Amestecați totul și la final adăugați piper zdrobit. Pentru preparea sosului, punem în tigaie vin roșu și o parte din zeama rămasă în oală de la miel.

Lăsați să se reducă sosul până rămâne jumătate din cantitatea de pahar de vin și două polonice de zeamă. După ce sosul e aproape gata și amestecul a dat în fiert, adăugați o felie de unt.

Publicitate