Rețineri ale DIICOT după ce o fată cu dizabilități a fost obligată de rude să facă videochat!

Un bărbat şi o femeie, soț și soție, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Ploieşti într-un dosar de trafic de persoane, ei fiind acuzaţi că au obligat o tânără încadrată în grad de handicap să practice videochat.

Conform datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, bănuiţii ar fi recrutat-o și adăpostit-o începând cu anul 2021, profitând de starea de vulnerabilitate a acestei persoane.

Publicitate

Potrivit anchetatorilor, persoana vătămată, înrudită cu unul dintre bănuiți, ar fi fost determinată prin presiuni psihice și fizice să desfășoare activități de videochat în folosul lor. Aceștia i-ar fi oferit substanțe pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul necesar, pentru a crește perioada de expunere online.

În același timp, cei doi inculpați ar fi determinat o altă persoană vătămată să practice același tip de activități, în scopul obținerii unor beneficii financiare. În urma unui mandat de percheziție domiciliară, autoritățile au descoperit și ridicat mai multe mijloace de probă de la locuința suspecților din județul Prahova.

Soțul și soția au fost reținuți și au fost prezentați Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Suportul de specialitate în această investigație a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar la activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Aceste acțiuni șocante dezvăluie grave încălcări ale drepturilor omului și exploatarea persoanelor vulnerabile.

DIICOT și autoritățile implicate depun eforturi considerabile pentru combaterea traficului de persoane și pentru asigurarea justiției în astfel de cazuri. Este important ca astfel de infracțiuni să fie condamnate și să primească pedepse adecvate, astfel încât să se prevină și să se descurajeze astfel de practici ilegale care aduc suferință și afectează viața persoanelor vulnerabile.

Sursa: Digi24.ro

Publicitate