Reținut după ce a condus beat, drogat și fără permis o mașină cu sirenă și stroboscop (FOTO)

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Piatra-Neamț a fost reținut de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț după ce a fost oprit în trafic pe bulevardul Traian.

Conducătorul auto a fost depistat conducând sub influența alcoolului, a substanțelor interzise și cu echipamente de avertizare ilegale montate în autoturism, informează stiri-neamt.ro.

Publicitate

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Neamț, la data de 31 ianuarie, în jurul orei 16:13, polițiștii au oprit autoturismul bărbatului, unde au descoperit sisteme de avertizare specială luminoasă (stroboscop de culoare roșu/albastru) și sistem de avertizare sonoră (sirena cu telecomandă și sistem de amplificare a vocii).

Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,44mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, au apărut indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise, iar persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a consumului acestor substanțe, precum și a alcoolului.

Verificările ulterioare au arătat că bărbatul avea permisul reținut încă din martie 2023, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Individul a fost sancționat contravențional, iar polițiștii au dispus confiscarea echipamentelor ilegale montate pe autoturism.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta urmează să fie prezentat instanței pentru dispunerea măsurilor legale în continuare.

Publicitate