REVOLTĂTOR! O judecătoare a întrebat dacă tânărul omorât de șoferul drogat este în sală

Joi, 22 februarie, a avut loc primul proces în cazul lui Vlad Pascu, individul care, fiind drogat, a intrat cu mașina într-un grup de persoane în stațiunea 2 Mai din Constanța, soldându-se cu moartea tânărului Sebastian.

Însă, pe lângă drama deja cunoscută, momentul procesului a fost umbrit de o gafă uluitoare făcută de judecătoarea din Mangalia.

Publicitate

Deși discuția fusese inițial programată pentru ora 12:30, aceasta s-a amânat pentru data de 14 martie, motivul fiind lipsa avocaților lui Vlad Pascu. Tânărul de 20 de ani trebuia să participe prin videoconferință de la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în timp ce părinții victimelor erau prezenți la Judecătoria Mangalia.

Gafa judiciară a avut loc atunci când judecătoarea, în timpul ședinței, a întrebat tatăl băiatului decedat dacă fiul său este în sală. Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, a povestit cu durere incidentul pentru stirilekanald.ro, descriind cum întreaga sală a reacționat la întrebarea insensibilă a judecătoarei.

„A început ședința și ne-a luat pe fiecare și ne-a întrebat cine suntem, iar mai apoi a întrebat și dacă domnul Andrei Sebastian este în sală. Toată lumea a făcut-o cu ou și cu oțet.

Ce poți să-i spui unui om care te întreabă dacă copilul tău decedat este în sală. Mai apoi și-a cerut iertare. Procesul s-a mutat pe 14 martie,” a declarat tatăl îndurerat.

Incidentul a adâncit durerea familiilor îndoliate, iar atmosfera în sala de judecată a fost tensionată. Avocatul lui Vlad Pascu a fost prezent inițial, dar ulterior a părăsit ședința, declarând că intră în greva, generând și mai multă confuzie într-un proces deja plin de emoții puternice.

Cu toate acestea, familiile victimelor își doresc ca fapta să fie încadrată în omor calificat și speră că justiția va face dreptate pentru pierderea dureroasă a celor dragi. Procesul continuă pe data de 14 martie, iar presiunea asupra sistemului judiciar rămâne intensă în acest caz sensibil.

Publicitate