Rogozin, revoltat că România nu a permis survolul avionului cu care Serghei Lavrov intenționa să ajungă în Serbia!

Directorul general al agenţiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin, se arată revoltat că Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru nu au permis ca avionul cu care Serghei Lavrov intenționa să ajungă în Serbia să survoleze teritoriile lor. În acest context, el a adus aminte și de România.

„Asta este ce este bun „Sarmat” (n.r.: cunoscute și sub denumirea de Satan)? Nu le va cere lașilor bulgari, românilor răzbunatori și muntenegrenilor care ne-au trădat istoria comună acordul de a zbura. Asemenea ca altor suedezi”, a spus Rogozin, pe Twitter, conform stitipesurse.ro.

Luna trecută, Rusia a testat o nouă rachetă intercontinentală, Sarmat (Satan), ce poate fi echipată cu focoase nucleare şi poate atinge teritoriul SUA.

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi poate transporta focoase nucleare. Aceasta ar permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.

Primele rachete Sarmat urmează să fie amplasate în regiunea Krasnoyarsk. Preşedintele Vladimir Putin a folosit lansarea de rachete din aprilie pentru a lansa ameninţări împotriva Occidentului în contextul războiului din Ucraina.

Un deputat rus a amenințat recent că „o singură rachetă Sarmat” va distruge Marea Britanie „în două minute” dar că Rusia depune toate eforturile ca să nu se ajungă la această situație.