Român judecat greșit pentru tâlhărie: „Nu e hoț, doar un bețiv care a încurcat apartamentul”

Un român a fost judecat în Italia, după ce s-a îmbătat și a intrat din greșeală pe geamul unui apartament care nu-i aparținea. Deși a fost arestat și judecat pentru tâlhărie, bărbatul a fost găsit într-un final nevinovat. 

Un român în vârstă de 35 de ani, rezident la Piacenza (Emilia-Romagna), a fost achitat pentru tentativa de violare de domiciliu pentru care a fost arestat și judecat, informează stiridiaspora.ro.
Potrivit presei din Italia, bărbatul s-a întors într-o seară acasă beat mort și fără chei, încurcând clădirile. El s-a cățărat pe un burlan de scurgere al apei pluviale și a reușit într-un final să intre într-un apartament străin, nelocuit.

Spre ghinionul său, tânărul a fost surprins de polițiști după ce a pătruns în apartamentul respectiv, situat pe Via Veneto. Fiind foarte beat, oamenii legii au fost nevoiți să se folosească de cătușe pentru a-l urca în mașină. Tânărul nu a fost cooperant și chiar s-a opus arestării, fapt ce i-a adus acuzația de rezistență la adresa unui funcționar public.

Potrivit sursei citate, românul are un loc de muncă stabil și locuiește în apropiere. În seara cu pricina însă a încurcat blocurile. După ce a răsturnat niște pubele de gunoi, s-a urcat pe un burlan și a spart un geam.

Un vecin a observat acest lucru și a sunat la poliție, agenții ajungând la fața locului în câteva minute și găsindu-l pe român în interiorul apartamentului.

La procesul care a avut loc zilele trecute, procurorul Monica Bubba a cerut opt luni de închisoare, în timp ce judecătoarea Gianandrea Bussi l-a condamnat la șase luni doar pentru rezistență față de un funcționari public.

Gloria Zanardi, avocatul apărării, a susținut în instanță că asupra românului nu s-au găsit unelte de efracție, nici obiecte furate, acțiunile sale fiind interpretate greșit. Dacă ar fi fost un hoț adevărat, în spatele clădirii ar fi găsit o fereastră ce era deschisă și cu siguranță nu ar fi făcut zgomot, atrăgând atenția vecinilor. „Este doar un bețiv care a încurcat adresele”, a zis avocata.

Românul beat, dar cu bune intenții, a greșit pur și simplu clădirea, după o seară de pomină cu mult alcool consumat.

Instanța a considerat că fapta de violare de domiciliu nu a existat, deoarece românul a greșit clădirea. De fapt intenționa să se întoarcă la el acasă fără chei, pe care probabil le pierduse, dar dată fiind starea avansată de ebrietate în care se afla, a fost extrem de confuz.

Astfel, românul a fost achitat pentru acuzația de violare de domiciliu, însă a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că a opus rezistență în momentul arestării.