Românca agresată în Italia, numită ”primar onorific” de către administrația locală din Ardea

Povestea tinerei românce, aflată împreună cu părinții într-o parcare din apropierea locuinței sale, insultată cu fraze rasiste de un cetățean care voia locul de parcare pentru persoanele cu dizabilități, este arhicunoscută.

Străini de că..at ce sunteți, întoarceți-vă în țara voastră!” (Stranieri di m.., tornate al vostro Paese!), le-a strigat bărbatul indignat. Apoi adresându-se direct lui Beatrice, a catalogat-o drept „handicapată de că*at” (Handicappata di merda). Acestea sunt cuvintele pe care Beatrice și tatăl ei le-au auzit în timpul agresiunii.

Publicitate

A avut loc o ceartă urmată apoi de o altercație între atacator și tatăl tinerei românce care a ajuns în cele din urmă la spital cu mai multe contuzii la nivelul feței. Mama fetei a fost și ea amenințată: „Oricum, o prind eu pe stradă pe handicapata asta!”, i-a spus agresorul furios, referindu-se la Beatrice.

Primarul localității italiene Ardea, Mario Savarese, alături de viceprimarul Morris Orakian și președintele Consultei pentru depășirea handicapului, Wiilliam Spina, în numele întregii administrații municipale, au dorit să demonstreze solidaritatea față de familia sportivei românce paralimpică, Beatrice Ion, numind-o primar onorific pentru o zi.

Să port bandiera primului cetățean din Ardea, pentru mine este o adevărată onoare. Vă mulțumesc tuturor pentru numeroasele mesaje de solidaritate pe care mi le trimiteți de câteva zile încoace. Afecțiunea de care dați dovadă este unică, mulțumesc cu sinceritate”, a declarat Beatrice, pentru rotalianul.com.

Mai multe persoane și instituții din Italia s-au arătat solidare față de românca Beatrice Ion după acest episod, iar administrația locală din Ardea a decis în 14 iulie 2020, să o numească primar onorific, pentru a demonstra că autoritățile sunt alături de familia de origine română care se află în Italia de 16 ani.

Publicitate