Româncă închisă pe viață, după ce a lovit intenționat cu mașina un băiețel de 5 ani și pe mama lui!

O româncă din Austria a fost condamnată definitiv la închisoare pe viață după ce a ucis intenționat o altă româncă și pe fiul de 5 ani al acesteia, lovindu-i cu mașina.

Cotidianul Kleine Zeitung relatează că ceea ce părea inițial un tragic accident de circulație s-a dovedit a fi o crimă premeditată, comisă într-o sâmbătă seara, pe 29 ianuarie 2022.

În acea seară fatidică, o femeie în vârstă de 43 de ani, din Villach, și fiul ei de cinci ani mergeau pe Villach-Völkendorf, când o mașină a accelerat brusc spre ei pe o porțiune de drum cu limită de viteză de 30 km/h.

Vehiculul, condus de o româncă de 37 de ani, i-a lovit în plin cu o viteză de 60 km/h, ucigându-i pe loc. După impact, femeia a fugit de la locul accidentului, dar a fost găsită la 500 de metri distanță, într-o zonă împădurită, rănită și în stare de șoc. Se pare că încercase să-și ia viața, intrând cu mașina într-un copac.

În timpul audierii la spital, femeia a mărturisit că a avut intenția de a o ucide pe femeia care îi era acum parteneră fostului ei soț. Aceasta a declarat că, în timp ce era căsătorită cu un austriac, bărbatul începuse o relație cu o altă româncă, iar din această relație s-a născut băiețelul pe care l-a ucis. După divorț, femeia s-a întors în România, dar gelozia a măcinat-o, determinând-o să se întoarcă în Austria pentru a se răzbuna.

Condamnată inițial la închisoare pe viață, femeia a făcut apel, sperând la o reducere a pedepsei. Avocatul apărării, Michael Hirm, a argumentat că femeia nu avea antecedente penale și că o boală psihică ar fi contribuit la comiterea crimei. Totuși, Tribunalul Superior din Crintia a respins cererea, menținând sentința maximă, fără posibilitatea eliberării condiționate.

Publicitate