Români arestați după ce s-au lăudat pe TikTok că au fraudat 20 de milioane euro din ajutoare sociale în Italia

O bandă de 16 infractori români a fost prinsă și aruncată după gratii de Poliția de Finanțe Cremona și Novara, în colaborare cu Parchetul din Milano, după ce una dintre membrele clanului s-a filmat aruncând cu banii pe care-i fraudase din ajutoarele sociale acordate de statul italian.

Publicitate

Banda a pus la cale o escrocherie prin care a încasat 20 de milioane de euro în mod fraudulos, sub formă de ajutoare sociale, informează ziaristii.com.

Bancnotă după bancnotă, teancuri cu zeci şi sute de euro sunt aruncate ca la lăutari, de românii escroci. Se filmează şi apoi se laudă pe TikTok cu banii obţinuţi ilegal în Italia, de la centrele de asistenţă socială. Imaginile fac acum parte din ancheta autorităţilor italiene care au descoperit frauda.

Românii depuneau cereri pentru a primi venituri de cetăţenie la centrele fiscale. În realitate, foloseau identităţi false ale unor oameni decedaţi, ale unor români care nu au ajuns niciodată în Italia sau acte de identitate fictive. Apoi, complicii mergeau la poştă pentru a lua cardurile pe care erau depuşi banii.

În total, au depus aproape 10.000 de cereri iar prejudiciul este unul uriaş. Dacă nu erau prinşi, românii urmau să păgubească statul italian cu 60 de milioane de euro. Chiar şi aşa, au băgat în buzunare o treime din sumă.

Au reuşit să ajungă la suma colosală după ce au mituit angajaţii centrelor sociale cu 10 euro pentru fiecare dosar. Uneori, depuneau şi sute de cereri în aceeaşi zi. Dacă refuzau să fie complici, lucrătorii italieni erau şantajaţi şi ameninţaţi de români.

Însă, unii dintre ei i-au dat pe mâna poliţiei. În total, 16 indivizi au fost arestaţi. Iar autorităţile au pus lacăt pe uşile celor trei centre la care au avut loc fraudele.

La fel ca un ajutor social, veniturile de cetăţenie sunt acordate în Italia celor care trăiesc sub pragul sărăciei. Suma alocată de stat ajunge, în medie, la 780 de euro pe lună pentru o singură persoană.

Iniţial, programul se adresa doar italienilor, dar ulterior a fost extins şi pentru străinii care locuiesc în Peninsulă de cel puţin 10 ani.

Banda a folosit, în total, datele personale ale 10.000 de români! Un prim semn de întrebare este de unde au găsit acești interlopi o bază în care se găseau datele personale a mii de persoane.

 

@izabelastelicaizabelast7am ban sa va an grop dusmanilor vedet sa nu faceti infart

♬ sunet original – Music.tiktokk35

Publicitate