România anului 2020: Elevii din patru clase încep noul an școlar în CAPELA MORTUARĂ!

Se întâmplă în România: elevii din patru clase încep noul an școlar, în orașul Isaccea (Tulcea), în capela mortuară.

Motivul este că Liceul teoretic Constantin Brătescu, unde clasele respective ar fi trebuit să meargă la școală, se desfășoară lucrări de reparație și a avut loc un incident: nu s-a reparat acoperișul, a plouat și unele clase au fost inundate.

Publicitate
La Biserică, în capela mortuară, vor învăța o perioadă Clasa pregătitoare A și Clasa II A de la ora 08.00 și Clasa a VI-a A si Clasa a VI-a B de la ora 12.00.

Parastasul învățământului: Copiii învață în capela mortuară

Deși Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a decis ca elevii să ȋnceapă noul an școlar ȋn scenariul verde, adică să meargă fizic la ore, copiilor și adolescențiilor din Isaccea li s-a furat dreptul la educație, tandemul primar-viceprimar Moraru- Curcă, a decis ca astăzi, pe 14 septembrie, copii să înceapă școala, la capelă mortuară, anunță ziariștii de la  tulceanoastra.ro.

Trebuie precizat că cele două instituţii şcolare din Isaccea, scoala şi liceul, au câte o problemă. Fiecare… Sunt în reparaţii – renovări de mai bine de şase luni!

Termenul de execuție asumat de constructori pentru una dintre clădiri a fost 31 august 2020, iar pentru cealaltă, 28 februarie 2021.

Având ȋn vedere că la scurt timp după ȋnceperea lucrărilor, a fost decretată starea de urgență, iar cursurile s-au ȋntrerupt, ne-am fi așteptat ca proiectul să avanseze mai repede decât era stabilit

Deși copiii nu erau la școală și… școala era goală, tot nu s-au terminat lucrările. Motivul ține parcă de povești din ciclul ”Doamne, ocolește-i pe români!”. A venit ploaia, iar școala s-a umplut de apă.

Parterul școlii a devenit piscină, parchetul s-a umflat precum cheresteaua ținută în ploaie și iată cum s-a umflat și termenul de finalizare al lucrărilor. A fost necesar să spargă podelele și pereții pentru ca apa să se scurgă, mai scrie sursa citată.

Publicitate