România: Copil vândut cu 10.000 Euro. DIICOT clasează dosarul și spune că nu-i infracțiune

Parlamentarul Adriana Săftoiu, vicepreședintele Comisiei Parlamentare de Anchetă privind cazurile de copii dispăruți, face o declarație șoc cu privire la vânzările de copii din România.

Parlamentarul a inițiat înființarea unei Comisii de anchetă pentru copiii dispăruți, care acum activează în cadrul Camerei Deputaților și care a început de câteva luni audierile.

Publicitate

Pe lângă alte lucruri șocante care au fost făcute publice în timpul audierilor (vezi aici), s-a ajuns și la un caz de vânzare de copii, dosarul fiind clasat mai apoi de DIICOT, pe motiv că vânzarea nu fost făcută în scopul ”exploatării”. Cu alte cuvinte, vânzarea unui copil este în regulă în statul român și nu reprezintă infracțiune.

Avem de toate, dar nu stiam că avem si vânzări de copii. Părintele recunoaște că si-a vândut copilul de un an pe vreo 10 mii de euro. Se instrumentează dosarul de către DIICOT, dar dosarul e “clasat”. Pe motiv că nu poate fi dovedit scopul.

Adică, dacă nu se poate dovedi că a fost vândut pentru scopul “exploatare” , nu e infracțiune. Poți vinde orice copil si, în baza legii, nu se consideră că e infracțiune dacă nu se dovedește scopul.

Dosar din 2016. Până astăzi, nu se stie dacă acel copil vândut, la vârsta de un an, mai trăiește. Dar în România a vinde un copil nu e infracțiune.”, se arată în postarea parlamentarului Adriana Săftoiu.

ȘOC! Amenințare mafiotă pentru o polițistă: Renunță acum sau ne ocupăm de copilul tău

Publicitate