Românii cu amenzi neplătite, așteptați cu brațele deschise de polițiștii germani!

În cadrul controalelor de frontieră efectuate miercuri, 21 iulie, polițiștii de la aeroportul din Dortmund au arestat un cetățean român căutat cu mandat de arestare emis de Parchetul din Landshut.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani, sosit cu un zbor de la București, și-a prezentat liniștit cartea de identitate polițiștilor de frontieră, informează ziarulromanesc.de.

Însă oamenii legii au descoperit în baza de date că acesta era căutat de autoritățile germane pentru neplata unei amenzi de 3.000 de euro. A primit-o de la Judecătoria districtuală din Landau an der Isar (Bavaria Inferioară) pentru un furt comis anul trecut.

Nu și-a plătit amenda și nici nu a putut-o plăti pe loc cu tot cu cheltuieli judiciare, în total 3.078,50 euro, și astfel nu a avut de ales decât să accepta varianta pedepsei privative de libertate. Adică 150 de zile după gratii, informează un comunicat al Poliției din Dortmund.

Cu numai două zile înainte, pe 19 iulie, polițiștii din aeroport au verificat un alt român certat cu legea în Germania. Acesta, spre norocul lui, a putut plăti pe loc 1.200 de euro și a fost lăsat să-și continue călătoria.