Rugăciunea ”Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică. Ce verset se schimbă

Rugăciunea Tatăl Nostru a fost rostită ultima dată așa cum o cunoaștem dintotdeauna, duminică, 22 noiembrie, în slujbele catolice.

Din 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, din cea mai celebră rugăciune din lume este eliminat versetul „nu ne duce în ispită”, care devine ”nu ne abandona ispitei”, informează libertatea.ro, potrivit Rador.

Versul care a fost schimbat a fost întotdeauna motiv de controverse între teologi. Papa a vrut să intervină şi pentru că textul pare contrar sensului rugăciunii, în sensul că poate fi interpretat ca şi cum Dumnezeu ar fi la originea căderii în ispită.

Este o modificare care privește în esență traducerea din textul original în greaca veche. Dorită puternic de Papa Francisc, noua versiune a fost deja adoptată de alte conferințe episcopale în respectivele lor limbi.

Noua rugăciune intră în vigoare în majoritatea eparhiilor italiene începând din 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin. Pentru celelalte biserici va fi timp să se pună în temă cu noile formule până la Paștele 2021.