Rușinos! Pensia de urmaș a unui militar român ucis în Afganistan fost redusă la jumătate!

Dan Ciobotaru și-a pierdut viața într-un atentat cu bombă în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare. Statul român i-a făcut înmormântare cu onoruri militare, l-a înaintat în grad și l-a decorat. Iar apoi l-a uitat complet, se arată într-un material făcut de jurnaliștii Antena3.

Sunt 30 de militari români care și-au dat viața în teatrele de operații din afara țării din 1989 până în prezent. 27 în Afganistan, 2 în Irak și unul în Bosnia-Hertegovina.

Mama soldatului ucis în Afganistan, pe lângă trauma pierderii fiului, trăiește și umilința statului român, pentru care fiul ei și-a dat viața. I-a fost înjumătățită îndemnizația de urmaș și mai mult decât atât, statul a obligat-o să restituie o parte din bani.

Oare la asta se referă politicienii când spun că se taie pensiile speciale???

Nu cred că a fost vreo zi să nu plâng şi să nu-mi aduc aminte de el, să nu-l pomenesc în gând sau în somn sau când mă culc. Era un lăstar al vieţii, dar Dumnezeu… Ce ne place nouă, Îi place şi Lui.

Oamenii îşi aduc aminte de el, se duc la biserică, aprind câte o lumânare, dar Armata nu. Dacă mi-au tăiat şi indemnizaţia. E la jumătate. Din 11 şi ceva (11 milioane lei vechi), mi-au mai rămas 670 (n.r. 670 de lei noi). Cu 670 poţi să faci o pomană?

M-au sunat să dau înapoi 50 de milioane (n.r. lei vechi) că a fost o eroare la Casa de Pensii„, a spus cu ochii în lacrimi Luminiţa Ciobotaru, mama eroului român.

Au zis că mă dau în judecată şi că plătesc şi cheltuielile de judecată şi m-am împrumutat tot satul ca să dau 50 de milioane şi acum ăştia 670 de lei nu cred că scap doi ani. Nici nu îi iau, îi dau de unde m-am împrumutat. Eu nu am strâns banii ăştia ca să îmi fac vreo avere„, a explicat Luminiţa Ciobotaru.

Statul român i-a făcut înmormântare cu onoruri militare, l-a înaintat în grad și l-a decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de razboi pentru militari. Iar apoi l-a uitat.

VIDEO POATE FI URMĂRIT AICI