S-a vaccinat de 10 ori într-o singură zi în locul altor persoane, pentru bani!

Un bărbat s-a vaccinat împotriva Covid de 10 ori într-o singură zi! Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă au deschis o anchetă în acest caz și se bănuiește că bărbatul a fost plătit pentru a se vaccina în numele altor persoane, a relatat sâmbătă site-ul de ştiri Stuff. 

Ministerul Sănătăţii este preocupat de acest caz, a dat asigurări managerul programului naţional de vaccinare şi imunizare anti-COVID-19, Astrid Koornneef. „Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile de profil.

Dacă știți pe cineva care a primit mai multe doze de vaccin decât este recomandat, acea persoană ar trebui să solicite un sfat clinic cât mai curând posibil.

A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează”, a precizat Koornneef.

În Noua Zeelandă, locuitorii nu trebuie să prezinte un act de identitate la momentul vaccinării. Multe dintre companiile şi centrele din ţară utilizează un certificat de vaccinare naţional care permite accesul doar persoanelor vaccinate cu schema completă.

Aproximativ 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt vaccinaţi cu schema completă, notează DPA.