”Sângele apă nu se face”: liberalul Chirica anunță că vrea alianță cu PSD la Iași

Primarul liberal al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, nu exclude o alianţă cu PSD în Consiliul Local pentru alegerea celor doi viceprimari ai municipiului.

Mihai Chirica a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că PNL este deschis pentru o colaborare cu oricare dintre partidele care au reprezentanţi în Consiliul Local, inclusiv cu PSD, pentru desemnarea celor doi viceprimari ai municipiului.
Este de urmărit ce reacție va avea conducerea centrală a PNL după acest anunț al liberalului Chirica, dacă e să ne amintim că atunci când a fost primit în PNL, Ludovic Orban și Rareș Bogdan numai nu s-au jurat că Mihai Chirica este un dușman declarat al PSD-ului și un liberal în devenire.
Nu avem conturată încă o decizie la viceprimari pentru că trebuie să fie şi o decizie politică. Aceasta aparţine şi celorlalte partide, neavând noi PNL o majoritate clară. Dacă USR, PSD, PMP, împreună sau pe rând sau în diverse fracţiuni consideră că este necesar să facem şi pasul acesta sunt complet deschis”, a declarat primarul Mihai Chirica.
El a dezvăluit că un post de viceprimar va fi ocupat de liberalul Daniel Juravle, dar că pentru a doua funcţie de viceprimar se vor purta negocieri.
Opţiunea noastră este clară pentru un post de viceprimar. Este vorba despre Daniel Juravle. Dacă vor dori să ne dea şi al doilea post de viceprimar o să îl luăm şi o să îl folosim în slujba oraşului nostru. Dacă vor dori să nominalizeze un viceprimar o să-l acceptăm”, a spus edilul ieşean.
În prezent nu există o majoritate conturată în Consiliul Local Iaşi, după ce USR-PLUS a anunţat în mai multe rânduri că nu va gira iniţiativele edilului Mihai Chirica.