Scandal în Austria după ce s-a descoperit că bocancii Armatei sunt produși în România!

Austria se confruntă cu un adevărat scandal național în urma descoperirii că noii bocanci ai Armatei Austriece sunt fabricați în România.

Informația a ieșit la iveală cu ocazia Zilei Naționale a țării, atunci când primele perechi au fost îmbrăcate de militari. Ministerul Apărării de la Viena nu a dezvăluit originea acestora până când o televiziune locală nu a demascat secretul.

Autoritățile austriece au lăudat noii bocanci ca fiind mai buni și pregătiți pentru câmpul de luptă modern, susținând că aceștia sunt achiziționați de la o firmă din Austria, care se ocupă de proiectare.

Cu toate acestea, televiziunea locală, aparținând unui cunoscut producător austriac de băuturi energizante, a dezvăluit că încălțămintea este produsă în România.

Scandalul a izbucnit online și în presă, cu mulți austrieci revoltându-se la ideea că soldații țării lor vor purta încălțăminte fabricată într-o altă țară. Confruntat cu critici, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat pe Twitter că fabrica din România a fost singura care a putut respecta prețul cerut de contract.

În replică, oficialul a cerut criticilor să identifice o firmă în Austria capabilă să producă bocanci la calitatea și prețul necesare. Ulterior, televiziunea publică ORF a confirmat că bocancii vor fi realizați la fabrica din Oradea, deținută de firma austriacă care a proiectat încălțările.

Contractul, în valoare de aproape 5 milioane de euro și cu o durată până în 2025, prevede producerea a 35 de mii de perechi, fiecare costând 140 de euro.

În contextul tensiunilor diplomatice și cu privire la întârzierile posibile în livrări din cauza controversei, se așteaptă ca această situație să genereze noi dezbateri în spațiul public și să afecteze relațiile bilaterale dintre Austria și România.

Sursa: Digi24.ro

Publicitate