Scandal în comunitate după amplasarea unui brad care nu are legătură cu Crăciunul! – VIDEO

Municipiul Târgu Mureș a fost martorul unui scandal legat de amplasarea unui brad nonconformist în zona Ceasului cu Flori din Piața Trandafirilor, iar primarul Soós Zoltán a luat atitudine, anunțând că acesta va fi demontat și mutat în Cetatea Medievală.

Într-un mesaj adresat locuitorilor pe pagina oficială de socializare, edilul a explicat situația.

Bradul, realizat din fulare croșetate, a fost amplasat în centrul orașului de către o organizație neguvernamentală, ca parte a Proiectului Festivalului Cultural Alternativ Kult Fest.

Primarul a subliniat că acesta nu este bradul de Crăciun al orașului, ci o reclamă pentru festivalul cultural. Soós Zoltán a asigurat că, pentru proiectul festivalului, Primăria nu a cheltuit bani publici, oferind doar spațiul necesar.

Cu toate acestea, în contextul indignării unora dintre locuitori, primarul a decis să demonteze bradul din centrul orașului. Într-un clip video postat în fața bradului autentic de Crăciun, situat într-un târg tradițional, Soós Zoltán a invitat comunitatea să sărbătorească împreună în Piața Teatrului și să participe la evenimentele organizate de Festivalul Cultural Alternativ Kult Fest.

Reacțiile locuitorilor au fost împărțite, unii felicitând primarul pentru decizia luată: „Felicitări. Mulțumim pentru inițiativa de a înlătura acea ‘reclamă'”, în timp ce alții au avut obiecții și au cerut mai multă consultare a populației înainte de luarea deciziilor.

Scandalul a stârnit un amplu dialog în comunitate, iar primarul Soós Zoltán a subliniat că înțelege sensibilitatea situației, motiv pentru care a decis să răspundă solicitărilor locuitorilor și să mute bradul nonconformist într-o locație mai potrivită, respectând astfel tradiția orașului.

Publicitate