Scandal într-o școală unde elevii sunt bătuți de directoare. ”O săptămână de zile în ultima bancă, fără scaun, în picioare.”

O gravă criză a lovit Școala Gimnazială Gighera din județul Dolj, unde o directoare este în centrul unui scandal de proporții, fiind acuzată că își maltratează și umilește elevii. Părinții revoltati cer demisia femeii din funcție, susținând că micuții lor se plâng că le este frică să mai meargă la școală.

Unii părinți au luat măsuri drastice și au transferat copiii la alte unități de învățământ, din cauza fricii pe care această situație a creat-o în rândul elevilor. Aceștia povestesc întâmplări șocante, inclusiv cazuri de umilințe și bătăi, care i-au determinat să ia această decizie drastică.

Alina Rușeț, o mamă îngrijorată, a dezvăluit că copiii au fost supuși la tratamente inumane: „O săptămână de zile în ultima bancă, fără scaun, în picioare. Nu e normal să tratezi niște copii, să le vorbești urât, să îi jignești, să îi iei de ureche până le dă sânge. Să o schimbe de aici că ne-a distrus mulți copii. Îi învață și pe alți profesori să nu-i bage în seamă”.

Un alt părinte a fost nevoit să-și mute fiica la o școală din alt județ, după ce aceasta a fost supusă la tratamente brutale. Tatăl fetei a declarat: „A fost trasă de păr, înjurată, bătută. Am venit aici, am stat cu ea de vorbă, a vorbit urât, foarte recalcitrantă”.

În ciuda acuzațiilor grave, directoarea Școlii Gimnaziale Gighera, Diana Dascălu, respinge toate afirmațiile, declarând că nu are timp să se ocupe de astfel de abuzuri din cauza agendei sale încărcate. „Nu avem timp să-i batem, nici să ne desfășurăm activitatea. Nu este vocea mea. Nu am prea multe motive nici să rămân în această funcție”, a afirmat Dascălu.

Aceasta nu este prima dată când numele directoarei a fost asociat cu scandaluri, având conflicte și cu angajații din administrație. În ciuda acestor acuzații, Inspectoratul Școlar Județean Dolj susține că nu a primit nicio sesizare oficială până în prezent. Ion Daniel, inspector școlar general, a declarat: „Nu avem înregistrată nicio sesizare. Instituția noastră nu tolerează astfel de comportamente”.

Cu toate acestea, Inspectoratul Școlar promite că va demara imediat verificări pentru a clarifica situația și a lua măsuri adecvate. Dacă directoarea va fi găsită vinovată, aceasta riscă sancțiuni și restricționări în sistemul de învățământ, conform informațiilor furnizate de realitatea.net.

Publicitate