Scandalos! Naționala de hochei a României a cântat imnul Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial! (VIDEO)

Naționala de hochei a României a pierdut și ultimul meci de la Campionatul Mondial din Slovenia, 2-4 cu Ungaria, la finalul căruia a existat un moment controversat.

Concret, după intonarea imnului câștigătoarei, aproape toți jucătorii din naționala României s-au strâns în fața tribunei în care se regăseau suporterii maghiari și au cântat, alături de hocheiștii echipei Ungariei, imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, se arată în clipul video publicat de Prosport.

Naționala României este formată preponderent din jucători de etnie maghiară, iar doar trei sportivi nu s-au aliniat în momentul controversat al intonării cântecului considerat imnul Ținutului Secuiesc.

Potrivit anunțului făcut de Dan Tanasă, deputat, Tanczos Barna, ministrul Mediului din România, a fost în tribune la meciul cu Ungaria și a stat printre suporterii maghiari.

Dan Tanasă a publicat și o fotografie cu Tanczos Barna, care se presupune că e de la meci, și a catalogat gestul ministrului drept o ”insultă la adresa națiunii române”.