Scuzele liberalilor pentru faptul că nu măresc alocațiile: ele se duc pe băutură și țigări

După ce au promis în campania electorală că alocațiile copiilor vor crește în acest an de la 1 iulie conform graficului anunțat anul trecut, liberalii au ieșit public și au declarat că ele nu se vor mări, iar cea mai probabilă creștere va fi abia în ianuarie 2022.

Pornind de la acest lucru, liberalii au început să inoculeze ideea că oricum alocațiile se duc pe băutură și țigări. Astfel, deputatul Florin Roman și ministrul Raluca Turcan au ieșit cu un mesaj aproape identic.

Florin Roman a afirmat luni seara ca foarte multi din zona rurala fac multi copii si alocatia devine principala forma de sursa de venit a familiei, care nu se duce in educatia copilului, ci in zona consumului de alcool si tutun, iar Raluca Turcan a declarat în această seară că sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva.

Florin Roman: „Vin din Romania reala si va confirm ca ceea ce spuneti dumneavoastra, aceste suspiciuni, exista in special in zona rurala, unde saptamana trecuta discutam, de exemplu, cu un crescator de animale care imi spunea ca nu ii mai vine nimeni la munca, desi pentru zona rurala oferea un salariu bunicel, cazare si produse, doua mese pe zi, pentru ca foarte multi din zona rurala, in special din categoriile vulnerabile, apeleaza la acest procedeu de care vorbiti dumneavoastra, fac multi copii si sigur ca alocatia devine principala forma de sursa de venit a familiei, care nu se duce in educatia copilului, ci se duce de foarte multe ori – sigur, nu trebuie sa generalizam, dar vedem, daca mergem in zona acelor carciumi din sate, care sunt binecunoscute de localnici, ca multi dintre cei care beneficiaza de aceste avantaje, care ar trebui sa mearga strict spre copii, ajung in zona consumului de alcool si tutun sau asa mai departe”.

Raluca Turcan: ”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”. Da, alocaţiile trebuie majorate şi le vom majora.

Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”.