Se împlinește 1 an de când PNL s-a șters la fund cu DECIZIA de a nu primi membri PSD

În urmă cu un an, pe 12 august 2019, Biroul Politic Național al PNL lua hotărârea ca nicio filială locală PNL să nu primească în rândurile ei membri PSD.

Decizia nr.25 din 12 august 2019, suna așa:

Publicitate

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal, în conformitate cu atribuțiile sale prevăzute de Statutul PNL, DECIDE:

ARTICOL UNIC

Biroul Politic Național solicită filialelor să nu primească în Partidul Național Liberal niciun membru PSD”.

Semnează: Ludovic Orban, președintele PNL și Robert Sighiartau, secretar general.

Ce s-a întâmplat între timp? O adevărată competiție în interiorul PNL de a aduce în partid aleși locali ai PSD. De la parlamentari, până la primari sau consilieri locali.

Liberalii, deși au în sondaje cel mai bun scor din ultimii 30 de ani, au președinte și guvernează singuri România, dau dovadă de o mare impotență politică.

Să aduci primari de la PSD pentru a câștiga alegerile locale, asta este definiția impotenței în politică.

Și asta fix la un an de când Rareș Bogdan spunea „ferecați ușile PNL pentru orice ales local al PSD. Nu au ce căuta în PNL!”, iar Ludovic Orban confirma acest lucru spunând „PNL a fost, este și va fi întotdeauna împotriva traseismului politic”.

Nu doar că s-au șters la dos liberalii cu acea decizie oficială de a nu primi primari PSD, dar chiar Orban a convocat, zilele trecute, la Palatul Victoria, o garnitură de vreo 19 primari PSD din Teleorman pentru a-i convinge să treacă la PNL.

Publicitate