Se poate: O femeie de 94 de ani a parcurs aproape 1.000 de kilometri pentru a vota!

Mildred Madison, în vârstă de 94 de ani, are reședința în Detroit, Statele Unite și s-a mutat la fiul ei, tocmai în Illinois, întrucât a avut ceva probleme de sănătate, anunță libertatea.ro.

Aflată la o distanță de aproape 1.000 de kilometri de casă, Mildred a ținut neapărat să-și exprime dreptul la alegerile prezidențiale și a solicitat trimiterea unui buletin de vot prin poștă.

Publicitate

Cum autoritățile nu i-au răspuns, femeia i-a cerut ajutorul fiului său să o ducă în Detroit ca să voteze în persoană, scrie CNN, citată de Digi24.

“Am spus că ar fi bine să mă întorc la Detroit, să mă asigur că votez și mă bucur că am făcut-o”, a declarat Madison luni pentru CNN.

Conform legii electorale din SUA, pe lângă votul prin corespondenţă, se poate vota înainte de vreme şi la secţiile de votare. Deși există încă șanse ca buletinul de vot să vină prin poștă până la data alegerilor, întrucât biroul electorat ar fi trimis foaia către adresa indicată de Madison, femeia n-a vrut să riște.

Mama și fiul au plecat spre Detroit în jurul orei 6.30 și au ajuns la Primăria orașului Detroit chiar înainte de prânz. Ar fi fost o mare problemă pentru Madison dacă ar fi lipsit de la vot: “Am votat la fiecare alegere, indiferent dacă a fost oraș, stat, județ sau național în ultimii 72 de ani”, a spus ea.

Publicitate