Seduși de promisiunea câștigurilor fabuloase, o familie a pierdut o avere la păcănele! Acum trăiesc pe străzi – VIDEO

Adrian și Constanța, o pereche de buzoieni, sunt martorii unei drame sociale cutremurătoare, cauzată de patima jocurilor de noroc, în special a păcănelelor, informează stiridebuzau.ro.

Adrian, în vârstă de 52 de ani, a mărturisit că în ultimii 12 ani a pierdut aproape 100.000 de lei, bani obținuți în urma împărțirii unei moșteniri.

Publicitate

Atracția pentru jocurile de noroc l-a cuprins pe Adrian acum mai bine de 12 ani, când a fost sedus de promisiunea unui câștig fabulos. Această decizie a declanșat o spirală descendentă care a dus la sărăcia familiei sale.

Adrian Crăciun a spus: „E boală asta și greu îmi revin din ea. Acum intru mai rar în sălile de jocuri, dar pentru că nu mai am bani, nu de altceva. Simt uneori nevoia să intru doar pentru o bere sau o cafea. Acum trei luni de zile, nu m-am putut abține și am pierdut 16 milioane de lei vechi la păcănele.”

Constanța, soția sa de 46 de ani, a fost neputincioasă în a-l ajuta să se elibereze de această dependență care le-a distrus viața treptat. Ea a lucrat în străinătate, trimițând bani acasă pentru a-și consolida casa, dar toți banii au fost risipiți în sălile de jocuri.

„Eu nu am copii, dar pentru cei care au și pierd banii la păcănele e foarte greu să vezi că nu ai să le dai de mâncare a doua zi, pentru ca bărbată-tu să bage toți banii la păcănelele astea,” a spus Constanța.

Cel mai grav aspect este că Adrian și-a pierdut toți banii primiți dintr-o moștenire, vânzând un apartament și o garsonieră. Peste 100.000 de lei au fost risipiți în sălile de pariuri și cazinouri, unde bărbatul petrecea nopți întregi.

Adrian se transforma complet când se afla în apropierea unei săli de jocuri. Ceda fără remușcări în fața tentației și petrecea ore în șir în universul obscur al cazinourilor. Cea mai mare sumă câștigată a fost de aproximativ 4.000 de lei, iluzia câștigului mare alimentându-i dependența.

„Te aștepți mereu să vină câștigul care îți va schimba viața. Dar e o păcăleală. Când te prind în sălile de jocuri, parcă reușesc cumva să te vrăjească, cu un whisky, cu o cafea, cu o bere, după care nu mai știi de tine, nu mai știi ce oră e, dacă e zi, dacă e noapte. Am impresia că pun și ceva în alcool,” a adăugat Adrian.

Astăzi, Adrian și Constanța trăiesc pe străzi și prin parcuri, deoarece casa lor nu mai este locuibilă. Viciul lui Adrian i-a aruncat în sărăcie și i-a lăsat fără altă opțiune decât să-și imagineze ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi aruncat banii în păcănele.

„Am pierdut mult, o avere, și de aceea suntem pe străzi. Acum stăm prin parc, pentru că în casa pe care o avem la Smeeni nu se poate sta, nu avem curent, nimic. Nu avem deloc condiții pentru că soțul meu a pierdut tot la aparate. În oraș, mai ajut niște femei la menaj, soțul mai merge și el cu ziua în construcții,” a mărturisit Constanța.

În ultimii ani, România a devenit teren fertil pentru industria jocurilor de noroc, cu peste 10.000 de agenții de pariuri sportive și peste 70.000 de aparate de tip păcănele. Guvernanții s-au arătat din ce în ce mai îngrijorați de acest fenomen, iar pe masa parlamentarilor se află un proiect legislativ menit să elimine sălile de jocuri din mijlocul localităților, pentru a reduce tentațiile pentru cei vulnerabili.

Publicitate